Logotyp - Ditt ansikte utåt

Din logotyp är kanske den viktigaste delen av din grafiska närvaro som företag. En snygg logga som folk vill bära på sin t-shirt eller keps frivilligt, är mycket kraftfull för ditt varumärkesbygge. Vi på BananByrån har gjort en hel del logotyper som gett våra kunder lättare att nå framgång. Behöver du hjälp med en logga? Kontakta oss.

Några exempel

Tänk på ett känt elektronikföretag som har en frukt som symbol. Tänk på ett känt varumärke som säljer läsk. Tänk på en stor svensk möbelkedja med allt för hemmet. Visst ser du dem framför dig, logotyperna? Det här är exempel på kraften i en bra logga. Den etsar sig fast i minnet.

En logotype visar vem du är

Är ditt företag snällt eller tufft, omtänksamt eller sterilt, dyrt eller billigt? Allt detta kan du kommunicera utåt. Attrahera rätt kunder genom att välja rätt visuellt uttryck. Steg ett är att ta kontakt med oss här nedanför. Vi hjälper dig gärna!

Skulle du vilja ha hjälp med Logotyp?
Lämna ditt nummer så hör vi av oss!

  Några av de logotyper vi skapat

  Celpia – Logotyp

  Vi fick förtroendet att tillverka en logotyp för det nystartade företaget Celpia. Eftersom Celpia jobbar mot industrin var det viktigt att använda ett uttryck som överensstämmer med detta, samtidigt som det gällde att vara lockande/uppseendeväckande.

  Läs mer
  Dala Work – Logotyp

  Dala Work är ett bemanningsföretag. Det ville vi visa i deras logga. Vad sägs om denna kreativa idé?

  Läs mer
  Timblr – Logotyp

  Logotyp skapad för vårt egenutvecklade kundhanteringssystem. Symboliken är långsökt, precis som vi ville ha den. Om du kan lista ut den så bjuder vi på en kravbanan!

  Läs mer
  Kök & inredning – Logotyp

  Vitt och svart, inredningsfärger som aldrig går ur tiden. Prydligt, modernt och fräscht, som man vill ha i ett kök. Vi ville få fram en känsla av elegans och tycker att vi lyckades.

  Läs mer
  Masens – Logotyp

  Masens är ett transportföretag. Namnet talar om att det är beläget i Dalarna, och däckspåren som formar M:et visar att det är transport det handlar om. Enkelt och tydligt utan utsvävningar.

  Läs mer
  Prata mer – Logotyp

  Vissa loggor behöver vara mångbottnade med flera tolkningsmöjligheter, medan andra behöver tala ett tydligt språk. I det här fallet var det viktigt att vara tydlig.

  Läs mer
  VR Simulator – Logotyp

  Virtual Reality – där gränsen mellan verklighet och fantasi suddas ut. Äventyr, action, tävling, adrenalin, spänning och jättemycket skoj. Det var mycket som behövde tas med i denna logotyp.

  Läs mer
  FST-säkerhet – Logotyp

  Som en del i en helrenovering av FST-Säkerhets grafiska identitet så tog vi fram en ny logotyp till företaget. Det var viktigt att logotypen var tydlig och enkel samtidigt som den snabbt förmedlade det budskap som FST-Säkerhet vill förmedla mot sina kunder. FST-Säkerhet blev väldigt nöjda med resultatet och bär...

  Läs mer
  ScanArc – Logotyp

  ScanArc är ett industriellt företag som återvinner metall ur avfall. När vi tog fram deras logga var det viktigt att få med känslan av vetenskap/avancerad teknologi samtidigt det ska ge ett mjukt modernt intryck.

  Läs mer
  Perers Färskbrödsbagarn – Logotyp

  Kunden hade redan en logotype från en tidigare leverantör. Denna logga är de förtjusta i, och ville behålla. BananByrån fick uppgiften att göra en redesign på den.

  Läs mer
  Önskehuset – Logotyp

  Önskehuset i Borlänge säljer inredningsdetaljer av olika slag. Detta ville vi visa i en stilren logga, som för tankarna till en tavla. Loggan är enkel och andas mys i hemmets lugna vrå.

  Läs mer
  Wiplight – Logotyp

  Wiplight är en del av ett företag som säljer utrustning till åkerier och maskiner. Wiplight är den delen som står för belysningen och kunden ville att den nya logotypen skulle ”prata samma språk” som deras gamla logotyp för Wipomatic.

  Läs mer
  Bruksvallarnas skoter – Logotyp

  Det här företaget har valt ett namn som rätt tydligt uttrycker vad de gör. När vi gjorde deras logotype förstärkte vi detta, med de spår denna typ av verksamhet kan lämna…

  Läs mer
  Sjövillan – Logotyp

  Resturang Sjövillan kom till oss med ett problem. De hade en logotyp för ”Sjövillan” men då de nyligen tagit över verksamheten och döpt om den till ”Visit Sjövillan” så funkade inte den gamla loggan som den såg ut. Med några enkla handgrepp så andas deras logo nu även deras nya...

  Läs mer
  Bostadsrätts­föreningen Ångbryggeriet – Logotyp

  Kunden ville ha något som representerade just dem. Tillslut kom vi fram till att använda de vackra smidesverket som pryder deras gård och inkorporera in i logotypen. Nöjd kund!

  Läs mer
  Måleri Blåklockan – Logotyp

  En klassisk logotype var vad vi tyckte att denna kund borde ha. Och kunden gillade idén.

  Läs mer