Daniel Åberg avgår – se vem som är ny VD på BananByrån

Daniel Åberg avgår som VD på BananByrån

Nu slutar jag som VD på BananByrån. Det är dags för nya tider, där kreativitet likväl som kvalitet får full fokus. Därför överlåter jag VD-stolen till min gode vän och vapendragare, Daniel Lönnroos. En stol som han velat haft de senaste två åren. Och jag tror han passar alldeles utmärkt i den!

Därmed kommer jag anta utmaningen att vara i fronten av den galopperande utvecklingen inom det  digitala. Att med driv, passion och engagemang få utforska, studera och implementera kunskap.

Nya roller och ansvar

Daniel Lönnroos ska fokusera på kvalitetssäkring och kompetensförstärkning, det är han som klippt och skuren för. Han är en strukturerad och ordningsam person. BananByrån har dessutom en teknisk plattform som andra byråer i Dalarna bara kan drömma om. Vi kommer fortsätta att vara först och störst i Dalarna inom digital marknadsföring. Vi kommer bli ännu bättre på att ge värde till våra kunder. Framtiden är digital och jag har, tillsammans med mina kollegor, ett ansvar att förvalta.

Hur allt började

Det känns som igår, men det var sju år sedan. Livet var annorlunda då och jag hade precis gjort ett aktiebolag av min enskilda firma. Kring ett träbord med bebis, familj och en avhoppad yrkesutbildning skulle nu åren av förberedelser bli verklighet.

Som liten hade jag inte så många paket under granen och en sådan där mishmash som det kan bli med “bara” en förälder vid sin sida. Men jag hade en kärleksfull mor som arbetade hårt för att fylla magar, sprida glädje och samtidigt ville leva ut sitt eget liv. Det  blev en perfekt uppväxt – min stolta berättelse kallad livet. En uppväxt som jag idag tackar för, att från grunden vara medveten om att inget är gratis.

Tidigt i livet  blev det klart för mig hur jag kunde bidra till hushållskassan. Så snart som det var möjligt började jag sälja jultidningar och när jag (äntligen) fick börja arbeta, fylldes trappen snabbt med direktreklam att dela ut. Allteftersom åren rullade på växte viljan också viljan att skapa. Och att få nya erfarenheter. Det fanns ju så mycket att upptäcka (det finns det fortfarande).

Hur jag blev företagare

Efter många års ruvande på ett kollegieblock fyllt med ideér bestämde jag för mig att starta ett företag. Ett helt eget företag. Att göra webbplatser som är gjorda för att marknadsföras digitalt. Och marknadsföring som är genomtänkt. För vad är egentligen en satsning på marknadsföring värd om den inte betalar sig? Då som nu så gick jag in med full gas och engagemang. På köpet blev vi specialister på digital reklam.

BananByrån – Dalarnas första digitala byrå

Vi var först ute i Dalarna med att “bara” vara en digital byrå. Med tanken att alla företag, stora som små, skulle ha möjligheten att arbeta strategiskt. BananByrån blev namnet, för att min moster och extrapappa alltid hade kallat mig ”Banan”. Det var ett helt naturligt företagsnamn för mig, ganska oväntat för de som svarade när vi ringde och (naturligtvis) ett gott skratt för de andra byråerna här i Dalarna. Sådär perfekt och levande, som jag alltid velat ha det. Prestigelöst och rebelliskt.

Utifrån min livshistoria och erfarenheter var målet solklart. Engagemang, drivkraft och ett klassiskt jävlar anamma. Ett fullt kylskåp var fokus, något som jag vid ung ålder aldrig fick uppleva. Ett mål jag lyckas förfylla(!). Som en spin-off ser jag också våra kunder nå sin efterlängtade framgång.

BananByrån – Dalarnas största digitala byrå

Idag, bara sju år senare, är vi uppe i en omsättning på 9 miljoner kronor och över 700 (!) kunder. Företag som Leax Group, Kläppen och Dalafrakt men även Byxshopen, Arc Metal och Babboe Lastcykel har kommit till oss. Med många andra. För att vi kan konvertering, som inga andra. Vi har till och med haft kontor i Göteborg och Stockholm. Och mina dagar har fyllts med fler företagarfrågor än jag trodde fanns. Jag har fått en gedigen kunskap som inte kan mätas i sedlar.

Ödmjukt tack för de åren som jag fått vara  VD och lärt känna medarbetare, kunder, följare och läsare! Följ med på resan som bara har börjat.

All kärlek till er!

Daniel Åberg

Grundare

Maila Daniel här

Säg hej till Daniel på LinkedIn