Till bloggen >

Möt era kunder med sökmotoroptimering – Välj en seriös SEO Byrå


SEO Byrå


Er webbplats är det viktigaste verktyget för att bygga ett starkt varumärke. Genom att använda sökmotoroptimering, så kallad SEO, kan ni stärka er närvaro och möta era kunder. Vi på Bananbyrån är en SEO Byrå som professionellt arbetar med att hjälpa olika företag och branscher med att bli mer synliga i den digitala världen. Ta gärna kontakt med oss. Klicka här för att komma till kontaktsidan.

 

Vad gör en SEO-byrå?

Förenklat är SEO ett sätt att få er hemsida att synas tydligare på nätet. Ert företag kan själva göra er ranking bättre. När potentiella kunder söker efter varor eller tjänster inom er sektor så är det naturligast att de klickar på de resultat som kommer upp först. Det där med i vilken ordning ni visas, är vad som kallas ranking. Den avgörs utifrån en rad faktorer, både tekniska och av besökarnas beteende. I dag är det viktigaste att vara relevant, för då stannar besökarna och klickar sig runt. Google märker av beteendet och ”belönar” sajten genom att höja den i resultatet. Vi som SEO-byrå jobbar med att hjälpa företag komma högre upp i sökresultatet kort och gott.

 

Därför ska du jobba med SEO

Genom att jobba aktivt med SEO så kan ni få en bättre ranking. På det viset når ni också ut till potentiella kunder. De klassiska vägarna att kommunicera med allmänheten fungerar inte längre. I dag måste du vara aktiv och verksam i digitala medier för att vinna förtroende. Läs till exempel den här artikeln i DN om reklam.

 

Kom ihåg att det är för människor du skapar innehåll

Det är viktigt att visa respekt och ödmjukhet inför människors förmåga att tänka kritiskt och att bedöma information. Därför ska din kommunikation med allmänheten vara ärlig och hjärtlig. Ditt företag behöver en plattform för att nå ut med ett budskap. Samtidigt som konsumenterna söker efter en plats där de kan hitta information. Här blir nätet och sökmotorerna den optimala mötesplatsen. Skapa innehåll som engagerar, som hjälper och som får människor att få svar på sina frågor. Det är vad vårt uppdrag går ut på som sökmotoroptimerare.

 

Är det dags att ta steget?

Trafiken på nätet är ständig och aldrig sinande. Det är viktigt för dig och ditt företag att kunna mäta hur mycket ni syns i det offentliga rummet och hur bra effekt efter SEO-kampanj ger. (Brightedge 2015). Vi på Bananbyrån hjälper er med hela processen, från att börja utveckla en strategi till att vidareutveckla och mäta effekterna av densamma.

 

SEO granskas hela tiden

Google och andra sökmotorer granskar sökmotoroptimering och SEO. Sådant som uppfattas oseriöst eller som spam tas bort. Däremot är inte sökmotorerna helt kritiska mot SEO, de ses snarare som en naturlig del av företag och olika organisationers marknadsföring.

 

Led trafiken

Sökmotoroptimering kan låta abstrakt och svårgreppbart, men är egentligen inte så svårt. I teorin handlar det om att leda trafik till din hemsida. Genom kan du påverka din sökmotorranking och på det viset upptäckas av kunder. Sökmotoroptimering och SEO är en dynamisk vetenskap. Spelreglerna ändras hela tiden, därför måste du aktivt arbeta med att förnya och ändra din SEO-strategi. Detta är något som tar mycket tid och kräver en hel del arbete. Du måste inte bara vara aktiv och göra praktiska moment, för att din SEO-status ska fortsätta hålla en god status så krävs det ett ständigt bearbetande av information.

 

Du behöver inte göra jobbet själv

För att slippa allt detta arbete så är det många företag från olika branscher som anlitar en SEO Byrå.Då får du proffs som har erfarenhet och utbildning med att arbeta kring dessa frågor. Du överlämnar helt enkelt ansvaret och kan ägna dig åt er kärnverksamhet. Vi på BananByrån hjälper dig gärna. Vi har kontor i Falun, Stockholm och Göteborg – men hjälper företag i hela landet.

 

Viktigt att synas på nätet

Konsumenterna använder nätet när de ska köpa varor. Internet har gått från att vara en fluga, som den gamla inrikesministern Ines Uusmann uttryckte sig på 90-talet, till att bli det viktigaste informationsmediet. Mer än 70 procent av alla konsumenter använder nätet när de ska köpa en vara.

Välj en seriös SEO byrå för din sökmotoroptimering

Vad kan ni hjälpa till med som SEO byrå?

Strategi och tillvägagångssätt har ändrats en hel del för oss i branschen. I takt med att Google ändrar sina algoritmer, måste även vi SEO byråer ändra oss. Vad Google i dag fokuserar på är främst hur användarna reagerar på sökresultatet. Detta innebär att det blivit allt viktigare att presentera relevant innehåll, och allt svårare att manipulera sökresultatet med skräplänkar. Detta välkomnar vi. Ett renare internet är till nytta för alla. Svaret på frågan vad vi kan hjälpa till med är: synlighet och relevant innehåll som uppfyller de tekniska rådande kraven.
 

Vad menas med tekniska krav?

Som SEO-byrå behöver vi anpassa oss efter vissa krav när vi skapar hemsidor. De behöver i dag vara mobilanpassade, eftersom andelen som surfar på nätet gör det via sina mobiler. Hemsidorna behöver vara krypterade med SSL-certifikat, vilket syns i adressfältet. Du känner igen en krypterade sajt på att det står https i början av adressen (istället för http). Om den inte är krypterad? Då markeras den som osäker av Google och kommer att synas sämre i sökresultatet. Samma gäller icke-mobilanpassade hemsidor. Utöver dessa tekniska krav ser vi som SEO-byrå till att din webbplats har de rätta taggarna på rubriker och liknande.
 

Innehållet är viktigast

De tekniska kraven är självklarheter för oss. Vi bygger alltid tekniskt korrekta hemsidor med en menystruktur som är användarvänlig. Användarvänlighet är ett måste för att få dina besökare att stanna om på hemsidan. Om de inte stannar? Då får Google en markering om att din hemsida inte är intressant nog, och så syns den sämre i sökresultatet. Du kan se besökarnas beteende som en omröstning. Ju fler som klickar sig in när de söker på ”dina” sökord, och ju längre de stannar – desto högre upp i sökresultatet syns du. Det är då vi kommer till den springande punkten: innehållet. Om innehållet är intressant och relevant, då stannar din besökare, kanske delar de ditt innehåll till vänner. Det är här magin händer.
 

Slutsatsen: innehåll med relevans behöver skapas

Som du nog räknat ut vid det här laget: det går inte att lura människor att ta del av skräpresultat. Om en person söker på ”apa av skumgummi”, hittar ett resultat och klickar, och så står det bara info om hönsmat – vad händer då? Jo, användaren klickar sig vidare. Vad du behöver göra är att skriva relevant om skumgummi-apor. Relevans betyder att användaren känner att hen får ett värde av att läsa. I det här fallet är en tydlig knapp med ”köp apa av skumgummi” troligen också relevant. Innehållet behöver alltså förklara dels att du har förstått användare, dels att du kan lösa användarens behov. Detta är vår utmaning som SEO-byrå.
 

Varför ska en företagare synas på Google?

Att synas eller ranka högt på Google är också begrepp som kan förvirra. Du som företagare och ägare av en webbplats kanske har en känsla av att det här är något viktigt du håller på att missa. Ta det bara lugnt! BananByrån finns här för dig, och kan hjälpa dig så att du istället kan ägna dig åt din kärnverksamhet. Anledningen till att du ska synas högt upp i Google är helt enkelt för att dina kunder ska se ditt namn först. Det är i princip ingen som går till Googles andrasida i sökresultatet, och de flesta kollar de fem översta resultaten i sökfältet. Det är där du behöver vara, så att dina potentiella kunder klickar sig in.
 

Vad SEO betyder

SEO är en förkortning av det engelska begreppet Search Engine Optimisation. På svenska säger vi sökmotoroptimering, men även begreppet sökordsoptimering används ibland. När en konsument söker på en viss fras, eller ett nyckelord, så rangordnar sökmotorerna webbsidorna utifrån olika algoritmer. Detta innebär att sökmotorer, som Google, väljer ut de webbsidor som enligt dem har bäst kvalitet och lägger dem först på sidan med sökresultat. En SEO byrå kan hjälpa dig med att optimera den bedömning som till exempel Google gör till fördel för din webbsida. Detta genom att förändra de faktorer som algoritmerna tar hänsyn till. Det kan innebära förändring av textmassan på din hemsida, men det kan också handla om att skapa länkar som leder trafiken till din webbsida.

 

Sponsrade inlägg

Google adwords är en tjänst där du kan få en annons som visas bredvid eller ovanför sökresultatet. Här handlar det verkligen om att synas högt på Google! Det bästa med denna tjänst är att du endast betalar när någon klickar på annonsen. Du betalar alltså endast när den har skapat trafik på din hemsida. Självklart kan vi även hjälpa till för dig som vill synas med betalda annonser i sökresultatet. Rekommendationen är att du faktiskt syns både i det organiska sökresultatet (vilket sker med relevant innehåll enligt ovan), och i det betalda (SEM) med lockande annonser. Låter det intressant? Hör av dig till oss här.

 

Vi står redo för att hjälpa dig

Om du fortfarande tycker att detta känns som rena djungeln behöver du inte drabbas av panik. Det är för detta ändamål du har din SEO byrå. För oss på BananByrån i Falun, Stockholm och Göteborg är denna djungel som en stor lekplats. Vi tar dig i handen och leder dig genom snåren, så att du kommer fram till ditt mål på ett tryggt och okomplicerat sätt. För att ranka högt på Google behöver din hemsida förmodligen lite hjälp på traven och detta vill vi hjälpa dig med. Så, hör av dig redan idag! Vi står redan påklädda och väntar med full djungelmundering.

SEO-byrå som levererar utan avtalstider

Till bloggen >