fbpx

Comp-Lux – Kvalitetslänkar

Vi har hjälpt Comp-Lux att skapa samarbeten med olika relevanta bloggar, något som gjort att kunden kunnat klättra i sökresultatet generellt. För några år sedan hjälpte vilka länkar som helst SEO-mässigt, även fejkade bloggar med skräpinnehåll. Så är det inte i dag. Google tittar mycket på relevans hos länkar numera.  

Varför kvalitetslänkar?

I en bransch som är konkurrensutsatt räcker det inte med att göra allting rätt med texter på hemsidan och uppbyggnaden rent tekniskt – det behövs även bra länkar. Länkar som är relevanta och från riktiga människor visar sig i statistiska undersökningar vara viktiga för SEO.

Varför benämningen ”kvalitets-”?

Vi har tekniska och innehållsmässiga krav på dessa länkar, som behöver uppnås. Därför kallar vi dem kvalitetslänkar. Dessa länkar hjälper kunden att ranka högre, då Google ser de länkade hemsidorna som viktigare.

Vad gör BananByrån när det gäller länkar?

BananByråns arbete innebär att leta på bloggare som skriver om relevanta ämnen för kunden och kundens målgrupp. I det här fallet bilar, fritid och hemmafix. Ett samarbete med en bloggare med inriktning friluftsliv kan exempelvis handla om att skriva om bra pannlampor för löpning, något som är relevant för såväl samarbetspartnern (bloggen) och kunden. Läs mer om länkarbetet här.