Varumärke


Bananbyrån erbjuder en bredd av tjänster inom grafisk formgivning

Det går snabbt när en kund bläddrar i en broschyr eller skrollar på en hemsida. Därför behöver bilder och text vara ordnade så att kunden stannar upp och leds in på de områden som är viktiga. Detta hjälper vi er gärna med!

Bananbyrån erbjuder en bredd av tjänster inom grafisk formgivning. Vi utvecklar företagets grafiska profil och logotyper. Vi erbjuder design av förpackningar och vi fixar broschyrer, trycksaker, webbdesign och annan formgivning.
 

Stärk ert varumärke med ett enhetligt material

Allt visuellt som företaget lämnar ifrån sig och visar upp kommer att forma kundernas uppfattning om företaget. Genom att skapa ett enhetligt grafiskt material som är väl anpassat för syfte och målgrupp kommer ni att stärka ert varumärke. I förlängningen gör det att ni växer som företag.

Människan tycker om det hon känner igen. Det vi känner igen är tryggt. Därför är det jätteviktigt att skapa en tydlig grafisk profil och ett enhetligt grafiskt material. Det får helt enkelt kunderna att känna sig trygga med att köpa tjänster eller produkter av er.
 

Så går vi tillväga

Tillsammans med er ser vi över vad ni behöver hjälp med inom grafisk formgivning. Kanske har ni en klar bild av specifika saker som behöver fixas. Då utför vi det på bästa sätt utifrån era önskemål. Annars så hjälper vi er med att undersöka vilka grafiska produkter ni kommer ha bäst nytta av för att lyfta ert företag.

Vi gör en analys av era tjänster eller produkter och tittar på branschen samt målgrupp. Därefter utformar vi materialet på ett sätt som ska gynna företaget, både kortsiktigt och långsiktigt.

Bananbyråns grafiska formgivare har en säker blick och bra känsla för olika typer av arbetsuppgifter inom området. Oavsett om det gäller hemsidan, broschyrer eller andra trycksaker lämnar vi alltid ifrån oss ett material som kunden är nöjd med.
 

Låt bananbyrån skapa en grafisk profil åt företaget och stärk ert varumärke

En grafisk profil beskriver vilka färger, typsnitt och formspråk samt vilken logga som ett företag ska använda i olika trycksaker och digitala medier. Att ha en enhetlig grafisk profil är ett bra sätt att skapa ordning och samtidigt ge företaget ett uttryck som kunderna kan lägga på minnet. Det skapar trygghet hos kunderna och stärker ert varumärke. Bananbyrån kan göra en helt ny grafisk profil till företaget. Eller så ser vi till att piffa upp den gamla på ett bra sätt!
 

Så skapar vi en grafisk profil

Innan vi skapar en grafisk profil gör vi en analys av företaget, dess område och målgrupp. Den grafiska profilen ska matcha och tilltala just det kundunderlag ni har. Har ni en bred målgrupp kan ni behöva en grafisk profil som är klassisk och stilren. Om ni är inriktade på ett visst smalt område kan man vara lite mer kreativ och personlig vid utformning av den grafiska profilen.

Logotypen är en viktig del i den grafiska profilen. Den ska spegla företaget och samtidigt etsa sig fast på kundernas näthinna. Vi skapar ett enhetligt formspråk och plockar ut typsnitt och färgpalett som överensstämmer med den bild av företaget ni vill åstadkomma. Dessutom skapar vi en manual för hur den grafiska profilen bör användas i olika sammanhang.
 

Förnya den gamla

Kanske har ni redan en grafisk profil som ni bara vill göra lite fräschare. Företaget har kanske en lång historia och en bred kundkrets som ni vill behålla. Inga problem! Vi skapar en grafisk profil som era trogna kunder kan känna igen, men som ändå känns ny och modern. Vi kan till exempel behålla era gamla färger, men lägga till ett nyare typsnitt. Eller så förändrar vi färgnyanserna lite till något som känns mer aktuellt i dag.

Att göra om sin grafiska profil är ett bra sätt att visa kunderna att ni är ett modernt företag som aldrig slutar att utvecklas. Kontakta Bananbyråns i dag för att höra mer om hur vi kan ta med er grafiska profil in i framtiden!
 

Bananbyrån skapar slagkraftiga logotyper som stärker företagets varumärke

En logotyp kan verka som en liten detalj när du ska marknadsföra ett företag eller en produkt. Men detta lilla märke eller symbol kan ha en oerhört stor betydelse och slagkraft. Tänk bara efter på hur du själv handlar. Mellan två likvärdiga produkter till samma pris så väljer du antagligen det märke du känner bäst till, eller hur? Igenkänning skapar trygghet. Så enkelt är det!
 

Så går vi tillväga

Utgångspunkten när man skapar en logotyp är oftast företagets namn. Företagsnamnet kan vara helt utskrivet eller som en förkortning. Men en logotyp kan också byggas runt en symbol som kan associeras till företaget. Då använder man färger och typsnitt som binder samman symbol och text. Det förekommer också att man bara använder en symbol, helt utan text.

Många väljer att ha en logotyp som är tidlös, då den gärna ska fungera under många år. Annars är det bra att välja en logotyp som är enkel att uppdatera. Vi gör en analys av företag, bransch och målgrupp. Vi ringar in det som är viktigt för er och skapar sedan en slagkraftig logotyp som är gångbar inom ert område.

Logotypen är ska vara utformad på ett sådant vis att den är lätt att uppfatta och lägga på minnet. Kunderna ska snabbt kunna koppla den till ett visst företag eller ett varumärke. Det är så den tjänar sitt syfte bäst. Självklart är era egna önskemål och åsikter viktiga när vi skapar er logotyp.
 

Logotypen är en del i en helhet

En logotyp beställs ofta tillsammans med en fullständig grafisk profil. Då skapar man ett enhetligt system där färger, typsnitt, formspråk och logga används enligt en bestämd form i allt material företaget upprättar. Detta skapar en helhet som stärker varumärket ytterligare.

Välkommen att kontakta oss på Bananbyrån redan i dag för att prata om logotyper och annat skoj!

Beställ förpackningar av alla dess slag med snygg grafisk design av Bananbyrån

Bananbyrån erbjuder design av förpackningar av alla tänkbara slag. Hos oss kan du beställa kartonger, påsar, etiketter och andra förpackningar med en snygg och välarbetad grafisk design. Vi ser till att ni får förpackningar som lämpar sig för produkten och som är tilltalande för kunden, samtidigt som det speglar företagets anda.
 

Därför ska du lägga krutet på förpackningarna

Har du tänkt på vad det är som skiljer de mer exklusiva butikerna från de billigare? Allt handlar om hur du presenterar dina saker. En pyjamas som är vackert inlindad i silkespapper och sedan nerlagd i en prydlig ask verkar mer exklusiv än en pyjamas som ligger huller om buller med andra i en tunna. Båda pyjamasarna är förmodligen tillverkade i Kina och bomullen är kanske till och med odlad på ett och samma fält. Men förpackningen gör att man kan sälja den ena till tre gånger priset av den andra.

Men det är väl innehållet som räknas, eller? Nej, inte i det här fallet! Det första sinnet vi upplever en produkt med är våra ögon. Och det är hur en produkt ser ut som gör oss intresserade och nyfikna på att prova. En lyxig och snygg förpackning har därför större konkurrensfördelar än en bekväm eller välsmakande produkt. För visst är det roligare att ge bort en vackert dekorerad chokladkartong än en anspråkslös ask med tråkig design?
 

Hur går vi tillväga?

Vid design av förpackningar finns det många saker att tänka på. Förpackningen ska ha en form och vara gjord i ett material som lämpar sig för produkten. Samtidigt ska förpackningen vara tilltalande och spegla dels innehållet och dels företaget som tillverkar produkten.

Vi undersöker produkten, tittar på företagets grafiska profil och analyserar målgrupp innan designarbetet sätter igång. Självklart görs allt i nära samarbete med er, för att vi på bästa sätt ska kunna förverkliga er vision!

Bananbyrån skapar snyggt utformade broschyrer till alla tillfällen och sammanhang

Bananbyrån kan erbjuda snyggt utformade broschyrer till alla sammanhang. Oavsett om ni vill ha en klassisk och stilren broschyr, eller en mer lekfull och unik sådan, får ni alltid en väl designad produkt av oss.
 

Utformning av broschyrer

En broschyr ska vara lätt att läsa. Läsaren ska på en kort stund enkelt kunna tillägna sig den information som är väsentlig. Detta får vi genom att skapa en bra komposition och lagom avvägning mellan rubriker, text, bilder, punktuppställningar och annat innehåll.

Ni lämnar alla information som behövs till oss och sedan utformar vi en broschyr som är väl anpassad för sitt syfte. Ni bestämmer själva hur mycket av materialet som ni vill utforma själva och hur mycket ni vill lämna över till oss. Kanske har ni egen text eller egna bilder ni vill ha med. Annars fixar vi allt som behöver göras.

Har ni en grafisk profil som ni vill följa så ser vi självklart till att allt blir utformat i överensstämmelse med den.
 

När passar det med broschyrer?

Broschyrer är i många sammanhang ett bra sätt att nå ut med information till media eller specifika kunder. För turistbyrån är till exempel broschyrer med lockande bilder ett måste. Likaså för bibliotek och andra platser som ger ut samhällsinformation.

Men även andra branscher kan ofta ha nytta av den direkta form av information broschyrer kan ge. De kan till exempel vara användbara för att informera om en specifik produkt som behöver förklaras lite noggrannare. Det kan handla om en liten användningsinstruktion eller en beskrivning av vad nyttan av produkten är. En broschyr är också perfekt att skicka ut som inbjudan till ett event eller tillställningar av olika slag. Ibland kan en broschyr också följa med en katalog eller andra trycksaker för att uppmärksamma om något specifikt.

Slå gärna en signal till Bananbyrån och snacka broschyrer med oss. Tillsammans ser vi till att hitta något som passar er!

Vi skapar väl designade trycksaker och profilreklam utifrån er grafiska profil

Bananbyrån skapar alla trycksaker ni behöver. Varje trycksak som lämnar Bananbyrån är välarbetad hantverksmässigt och noga anpassad till sitt syfte. Oavsett om ni beställer visitkort, reklamprodukter eller profilkläder finns det alltid en väl genomarbetad design för varje produkt.
 

Trycksaker till alla tillfällen

Utifrån er grafiska profil kan vi skapa ett enhetligt material åt er för alla tillfällen. Reklamprodukter, broschyrer och annat material som ni skickar ut till kunder och media ska alltid vara utformat så att kunden på ett enkelt sätt uppfattar det budskap ni vill ge. Dessutom ska de vara utformade så att ert varumärke blir synligt. Vi utgår ifrån den information ni ger oss och tittar på er bransch och målgrupp innan vi ger oss på den grafiska designen.

Även kontoret är en viktig plats som representerar företaget. Låt hyllor och skrivbord fyllas med block och pennor med företagets logga. Och se alltid till att ha en prydlig hög med visitkort som påminner kunden om att ni finns, långt efter ert möte.
 

Profilkläder och profilreklam

Vi fixar också snygga profilkläder som kan användas i olika sammanhang. De kan användas som vardagliga arbetskläder, men de kan också plockas fram vid speciella tillfällen, som vid mässor och event. Profilkläder ger ett professionellt intryck som kan vara till stor fördel i kontakten med kunder. Att alla på företaget bär profilkläder gör dessutom att företagets logga blir synlig i alla sammanhang ni rör er. Det är ett enkelt och smart sätt att stärka ert varumärke.

Även profilreklam som pennor, nyckelringar och kanske små USB-stickor med företagets logga kan vara bra produkter att ha ett lager av på kontoret. Alla tycker om att få en liten present och kunden kommer dessutom att minnas ert företag varje gång produkten används i framtiden.

Kontakta Bananbyrån i dag för att prata mer om alla möjligheter kring trycksaker. Vi väntar på ditt samtal!

Bananbyrån skapar bra webbdesign som leder era kunder rätt på hemsidan

Företagets hemsida är ofta det första kunderna möter i kontakten med er. Det är också då de bildar sig en uppfattning om er karaktär och vad ni har potential att åstadkomma. Och det är då som de bestämmer sig för om ni kan vara en bra samarbetspartner, eller inte. Därför är det en god idé att lägga lite extra tid och omsorg på hemsidan och webbdesignen.
 

Bra webbdesign

Webbdesignen spelar en stor roll för den bild som kunderna får av företaget. En bra webbdesign kan lyfta en produkt eller ett företag, medan en dålig webbdesign kan få en bra produkt att verka värdelös.

En bra webbdesign är enligt oss något som underlättar för besökarna och leder dem smidigt genom rubriker, text och bilder. Det ska vara lagom mycket information på en sida. Inte för mycket så att kunden tröttnar på att läsa. Men tillräckligt mycket för att all väsentlig information ska komma med.

Det ska vara lätt att navigera på hemsidan och kunden ska snabbt få en bra bild av era tjänster eller produkter och vad de innebär. Samtidigt ska ert varumärke, logga och grafiska profil vara tydlig och finnas med som en sammanbindande enhet.
 

Så gör vi

Vi gör intervjuer med er, på telefon eller på plats hos er beroende på omfång och era önskemål. Sedan gör vi en analys av er bransch och målgrupp.

Med detta som underlag och med utgångspunkt från er grafiska profil skapar vi sedan tilltalande webbdesign som är väl anpassad för sitt syfte. Självklart får ni vara delaktiga i processen i den mån ni önskar. Ni kan styra och ställa, eller luta er tillbaka och lämna över hela arbetet till oss. Oavsett tillvägagångssätt så är målet alltid detsamma. Ni ska blir nöjda med resultatet.

Kontakta oss på Bananbyrån för att prata mer om webbdesign eller andra funderingar ni har!