Liza och Marcus – nya på BananByrån

Liza och Marcus - nya på BananByrån

Nu presenterar vi de två senaste tillskotten i BananFamiljen. Liza Knutsson är ekonomiassistent och administratör, och Marcus Almlund är junior digital strateg. Båda kommer att hjälpa kunderna, men på olika sätt.

Vikarie för Hanna

Liza kommer att vikariera för Hanna Nygren, som är hemma med en nyfödd dotter. Från kontoret i Falun sköter Liza fakturering, attestering, ansvar för ekonomi och ordrar samt kommunikation med kunder.

– Jag har jobbat på BananByrån i två veckor snart. Det är jättebra här. Sköna människor, lugnt och harmoniskt.

Allting är förstås relativt. För Liza jämförs byrålivet med jobbat på förskola. Hon ser likheter som att kommunikationen är viktig, att avdelningarna behöver vara tydliga mot varandra. Däremot är det inte lika mycket konflikthantering på en webbyrå som på en förskola.

– Jag får förklara för kunderna hur saker fungerar och fråga de som jobbar här, så att det blir bra för alla, säger hon.

Förstår helheten bättre

Kunskapen om det digitala var begränsad innan hon började på BananByrån.

– Jag trodde det bara var webbutveckling och att få hemsidor högt upp på Google. Men nu börjar jag förstå helheten bättre.

Hon har även bra koll på produkterna och flödet från sälj till produktion.

Här kan du läsa mer om Liza.

Marcus Almlund – envis och serviceinriktad

Det är kontoret i Billdal, Göteborg, som får förstärkning av Marcus Almlund. Denna gladlynte man har rötterna i Dalarna, närmare bestämt Orsa. Så här beskriver han sina uppgifter som junior digital strateg:

– Jag fångar nya kunder, försöker få dem att göra mer medvetna val. Så att de får ut maximalt från det de betalar för.

På Marcus CV finns vitt skilda jobb som lastbilschaffis, kranbilsförare, vägräckes-byggare, järnvägsarbetare, fastighetsmäklare, och så har han jobbat på särskola.

Digitalt intresserad sedan förut

Marcus är intresserad av ny teknik, nya saker och av hur teknik kan vara ett hjälpmedel i människans tjänst. Han är den som hjälper släktingar och vänner med teknikkrångel. Envis som få snuddar han ofta vid dumhetens gräns och ger inte upp. Men sover hellre på saken än att sitta hela natten. Utöver detta är han en friluftsmänniska som gärna åker skidor i Dalarna på vintern.

Du har jobbat en dryg vecka på BananByrån. Hur är det?

– Det har varit intensivt, mycket att ta tag i. Jag är så nära övertaggad som man kan vara! Men nu ska jag fokusera på att lära mig produkterna ordentligt, och ser fram emot att få hjälpa kunderna.

När och varför ska man ringa dig?

– Så fort man undrar över något eller har nån sorts problem!

Läs mer om Marcus här.