Vad vi gör

Vad gör BananByrån?

Vi hjälper dig med strategisk digital marknadsföring. Detta innebär att vi genom en tydlig plan, med sofistikerade mätverktyg och med effektiva marknadsåtgärder ser till att driva intäkter till ditt företag. Vad vi gör mer i detalj kan du se här nedanför.

I vilken ordning sker åtgärder?

Vi börjar alltid med en mediestrategi. I en sådan går vi igenom din digitala närvaro, och rekommenderar åtgärder. Denna rapport ligger sedan till grund för vidare åtgärder. Läs mer om mediestrategi här. Nedan kan du läsa mer om de olika produkter vi erbjuder.

Mediestrategi

Mediestrategi – din masterplan

Mediestrategi innebär att vi gör en total genomlysning av din digitala marknadsföring, för att sedan leverera en rapport med bedömning och rekommenderade åtgärder. Vad du gör med rapporten är upp till dig. Om du vill att vi går vidare och hjälper dig gör vi gärna det så klart.

Vad ingår i mediestrategi?

Vi kontrollerar design, teknik, content och SEO, men även vilket tilltal du har till dina kunder. En av de saker vi trycker mycket på är tydliga instruktioner och lättillängliga CTA, call to action, som får besökaren att agera.

Läs mer om mediestrategi

Webbdesign

Webbyrå som hjälper dig med webbdesign: BananByrån

Webbdesign – modern design och teknik

Vi hjälper dig att få en snygg och konverterande hemsida genom att bygga mobilanpassat, användarvänligt och med en modern design. Vi producerar allt innehåll som foton, bilder,  texter och filmer.

Vad är viktigt för designen?

Designen behöver vara responsiv för att hemsidan ska se bra ut på både mobiler, surfplattor och datorer. Vi är självklart uppdaterade på det senaste inom CSS,HTML5, jquery och liknande tekniker som är viktiga för webben.

Läs mer om Webbdesign

Programmering

Programmering – vi skapar specialfunktionalitet

För de kunder som behöver specialsystem och funktioner, kan vi anpassa befintliga applikationer och även bygga nya från grunden. Vi skapar skräddarsydda funktioner, där allting är unikt för kundens behov. Vissa gemensamma faktorer finns dock: vi skapar snygga, intuitiva och användarvänliga funktioner.

Vilka programmeringsspråk hanterar ni?

Vi arbetar mestadels i PHP och Laravel, men vid behov kan vi även hjälpa till med annat. Kontakta oss här med ditt specialbehov.

Läs mer om Programmering

Grafisk Design

Snyggt och smart med CTA

Vår produktionsavdelning gör snygg och genomtänkt grafik som fungerar. Vi kan hjälpa från grunden med en grafisk profil, inklusive instruktioner, som innefattar strategiskt tänk, val av färger, typsnitt och logotyp.

Digitalt och analogt

Förutom den grafiska design vi gör för nätet, skapas även grafik för trycksaker, profilprodukter och fordon, visitkort och mycket annat. Om du behöver kan vi även ordna illustrationer och infographics.

Läs mer om Grafisk design

Foto

Foton på produkter och personal

De flesta hemsidor vinner på professionella och snygga bilder. Våra duktiga fotografer kommer ut och fotograferar din personal och dina lokaler, och redigerar bilderna så att de passar för nätet. Bilderna kan självklart användas i sociala medier, i broschyrer och liknande.

Produktfoto – en specialitet

Vi har möjlighet till studiofoto hos oss. Om du har produkter som kan flyttas utan lyftkran är det fullt möjligt att vi tar med oss produkterna och fotar dem. Då kan vi i lugn och ro rigga upp och fotografera. Detta passar bra till webbshopar och liknande.

Läs mer om Foto

Film

Film – självklarare och enklare än någonsin

Rörligt material har kommit för att stanna! Dagens sociala flöden är späckade med film, och YouTube är de nya generationernas TV. Det här har även företagen förstått att utnyttja. Vi på BananByrån har gedigen kompetens både vad gäller manus, produktion och marknadsföring. Vi kan skapa en snygg och konverterande reklam- eller produktfilm. Eller varför inte instruktionsfilmer för att förbättra din kommunikation till dina kunder?

Film är SEO-vänligt

Genom att behålla dina besökare längre på webbplatsen påverkar du din ranking på Google positivt. En bra informativ film kan ge besökaren en anledning att stanna längre. Dessutom gör videos på YouTube att du syns i såväl videosöket som i relaterade sökningar. Du kan dessutom annonsera med videoannonser, något som kan vara väldigt effektivt.

Läs mer om Film

SEO / SÖKMOTOROPTIMERING

SEO-byrå som hjälper dig att synas på Google

Syns du inte, finns du inte

SEO-arbetet är en självklarhet när det gäller din närvaro på nätet. För en webbshop är bra synlighet i Googles sökfält, på de rätta sökfraserna, helt avgörande. För dig som erbjuder andra produkter och tjänster kan dina placeringar avgöra om den potentiella kunden väljer dig – eller konkurrenten.

Vi hjälper dig med sökmotoroptimering

Det finns en teknisk aspekt av SEO som alltid uppfylls när du köper en hemsida eller webbshop från oss. Vi skapar även bra och lockande content som får dig att synas på rätt ord och begrepp. Därefter hjälper vi dig gärna vidare genom att mäta ditt resultat, komma med förslag och jobba strategiskt med din SEO.

Läs mer om SEO / Sökmotoroptimering

Copy

Copy – professionella och säljande texter

Våra copywriters skriver texter som får människor att agera, och sökrobotarna att indexera och ranka på relevanta sökord. Som digital byrå jobbar vi nästan uteslutande med texter avsedda för användning på hemsidor, i sociala flöden och i annonser – men självklart kan vi även leverera till tidningar och annat tryckmaterial.

Hur vet ni vilka sökord som ska vara med i texterna?

När våra skribenter tar fram texter sker detta alltid utifrån en sökordsanalys, men även utifrån kundens unika behov, kundens behov och syftet bakom texterna. Räkna med slagkraftiga, säljande och begripliga texter.

Läs mer om copy

Digital Annonsering

Google Ads – vi har koll

Google Ads är det nya namnet på det som förut hette Google Adwords. Med dessa effektiva annonser kan du annonsera direkt i Googles sökfält, men även i övriga av Googles produkter och displaynätverket.

Skriver ni annonser?

Vi tar fullt ansvar för dina annonskampanjer. Från sökordsanalys till produktion av annonser och att sätta upp kampanjerna. Under resans gång justerar så att du får maximalt med intäkter på dina annonser. En stor och viktig del av Google Ads är att pröva sig fram, och ständigt trimma efter resultat.

Läs mer om Digital annonsering

SOCIALA MEDIER & KAMPANJER

Vi fixar en framgångsrik sociala medie-kampanj

Vilken social medie-plattform är bäst för ditt företag? Vilken typ av inlägg och innehåll behövs för att nå ut till din målgrupp? Hur stor budget är rimlig för det du vill åstadkomma? Frågorna besvaras med vårt strategiska tänk korsat med den härliga kreativitet som finns på BananByrån.

Vi har koll på Facebook, Instagram, LinkedIn och allt annat

Det finns gott om kanaler och det är svårt att veta vilken som ger avsedd effekt. Vi hjälper dig avgöra detta. Vi ser även till att hjälpa dig med innehåll som når ut och konverterar med tydliga CTA.

Läs mer om Sociala medier

FÖRELÄSNINGAR & UTBILDNINGAR

Föreläsningar om digital marknadsföring

Vi på BananByrån har bred koll på digital marknadsföring genom att alla våra specialiserade medarbetare förvaltar ett gemensamt kapital. Förutom det senaste från branschen, vet vi också vad som fungerar och har fungerat för olika branscher. Detta har vi förpackat i olika föreläsningar.

Vilka områden har ni föreläsningar om?

Vi föreläser om de områden som är relevanta för våra produkter. Sociala medier, annonsering via Google, SEO, e-handel, film och foto är några exempel. För dig med specialbehov sätter vi ihop relevanta paket.

Läs mer om våra Föreläsningar