Kvalitetslänkar får dig att klättra i sökresultatet

Kvalitetslänkar ökar din hemsidas rank på Google och för dig uppåt i sökresultatet. Genom relevanta inlänkar från högkvalitativa hemsidor får Google en signal om din hemsidas relevans – och belönar den. BananByrån samarbetar med ett stort nätverk av högkvalitativa bloggare och kan hjälpa dig hitta relevanta länkar. Läs även om influencer marketing här.

Är inte det här med länkar bannlyst av Google?

Sökmotorjätten vänder sig mot så kallade länkfarmer, vilket innebär stora samlingar med fejkade hemsidor som länkas ihop med skräpinnehåll. Detta är definitivt inte vad kvalitetslänkar handlar om. Detta handlar om riktiga vettiga länkar till innehåll som passar ihop med er verksamhet. En hemsida som säljer fiskeredskap kan till exempel vinna på en länk från en blogg som handlar om fiske, medan den inte vinner speciellt mycket på en länk från en modeblogg.

Spelar det någon roll vilken sorts hemsida som länkar?

Svar: japp! Googles sökalgoritm är numera så smart att den förstår relevans och sammanhang. Målet är ju faktiskt att de som söker efter något ska hitta så relevant sökresultat som möjligt. Därför fattar sökrobotarna om det finns relevans mellan den som länkar och det länkade. För de personer som läser blogginlägget är det ju också relevant så klart – de har ju intresset och kan därför enkelt konverteras till kunder.

Hur vet jag om länken är skräp eller kvalitet?

Vi på BananByrån använder ett mätverktyg som tagits fram av Moz, som är en av de ledande i världen inom SEO. Med den skala som används kan det enkelt avgöras om en hemsida levererar bra länkar eller inte. En bra länk har god chans att påverka ditt sökresultat positivt.

Hur vet ni hur sökmotorerna rankar?

Det vet vi inte, men utifrån djupgående tester och analyser som gjorts av de ledande inom SEO finns det några saker som pekar på vad som värderas högre. Kvalitetslänkar är en faktor som tycks belönas av Google. Besökare som stannar och interagerar på din hemsida är en annan viktig faktor.

När ska jag inte ha kvalitetslänkar?

Om du har en verksamhet som ingen vill blogga om kan det bli svårt att vinna på kvalitetslänkar. Vi brukar ta exemplet tillverkning av gruvborrar. Eftersom det är viktigt med relevans blir det svårt att hitta influencers/bloggare som vill skriva om detta ämne. Omöjligt är det förstås inte…

Kan dåliga länkar skada mig?

Risken var större förut. I dagsläget tar Google hänsyn till skräplänkar, och undantar oftast dessa från att påverka ditt sökresultat. Det skadar dock inte att ha koll på dina inlänkar, och vi på BananByrån kan hjälpa dig med detta. Ibland behöver en disawov göras, vilket innebär att be Google undanta skräp från att påverka ditt sökresultat.

Jag är intresserad – hur gör jag?

Ta kontakt här nedan, så pratar vi vidare.

Skulle du vilja ha hjälp med Kvalitetslänkar?
Lämna ditt nummer så hör vi av oss!

    Några kunder vi förbättrat deras position på google med kvalitetslänkar