Behöver du hjälp med CSS-programmering?

För dig som behöver hjälp med att snygga till utseendet på din webbplats är CSS A och O. Vi på BananByrån hjälper dig med detta, så att du får en design som dels är snygg och dels är optimerad för att hemsidan ska ladda snabbt. Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med som webbyrå.

Vad innebär CSS?

Cascading Style Sheets (förkortat CSS) är ett markup-språk (läs mer här) som används för att styra utseendet på en webbplats så att det blir enhetligt och används över hela webbplatsen. Stilmallarna som skapas med CSS används sedan över hela webbplatsen, och sparar tid genom att kunna återanvändas.

Detta är CSS i praktiken

Låt oss säga att du har en webbplats som drivs av ett CMS (exempelvis WordPress). När du skapar en ny artikel eller sida kommer information att hämtas från den stylesheet eller sidmall som skapats med CSS. Informationen talar om vilket typsnitt som ska användas, vilka färger som har valts, hur stora H-rubrikerna ska vara med mera.

Modern CSS handlar om mer än att styla fonter, ändra färger och liknande. Det kan i dag även röra sig om att göra animationer och andra grafiska tillägg som annars bara kunnat göras med JavaScript (JS).

Vilka är vinsterna med detta?

För det första kan du vara försäkrad om att du får ett enhetligt utseende på hemsidan. Detta gäller såväl desktopversionen av hemsidan, som mobilversioner. För det andra sparar du tid. Du slipper välja typsnitt och färger när du skapar nytt content. Utöver detta medverkar bra CSS-programmering även till att hemsidan laddar snabbt och visas på ett bra sätt. Läs mer om vad vi erbjuder kring programmering här.

Skulle du vilja ha hjälp med CSS?
Lämna ditt nummer så hör vi av oss!