Behöver du hjälp med filmproduktion i Falun, Stockholm, Göteborg?

Funderar du på att skapa filmer eller animeringar för sociala media och hemsidan? Vi hjälper dig med reklamfilm, företagsfilm, informationsfilm och animerad film. Nå ut till rätt målgrupp med ett budskap som är lätt att förstå, och som ger ett mätbart resultat. Vi har ett eget filmproduktionsbolag inhouse, och kan därför sköta hela din filmproduktion från idé till färdigklippt film. Kontakta oss i dag, så hjälper vi dig att skapa en cool och snygg film.

Varför du ska välja film som marknadsföring

Rörlig media växer och har blivit en självklarhet för företagen i dagens medialandskap. En av anledningarna till detta är att sociala medier som Facebook och Instagram förenklat exponeringen av rörlig media. En annan anledning är att dagens internetanvändare är vana vid och bekväma med filmmediet. YouTube är mer populärt än någonsin. I början av 2018 hade filmtjänsten (som även är världens näst största sökmotor efter Google) över 30 miljoner dagliga användare. Fem miljarder filmer ses på YouTube varje dag. Kort sagt: rörlig media är en självklarhet nu, och i framtiden. Den största anledningen till att välja detta medium som företagare är dock att det är effektivt.

 

Skulle du vilja ha hjälp med Film?
Lämna ditt nummer så hör vi av oss!

  Några av de filmer vi skapat

  Lastcykel – Film

  BananByrån skapade en serie filmer åt Babboe, med syfte att visa hur mycket frihet och glädje som finns i deras lastcyklar. Vi antog utmaningen i att skapa mycket film för en begränsad budget – och lyckades med det väsentliga i sociala reklamfilmer: att skapa intresse och konvertering.

  Läs mer
  Perers Färskbrödsbagarn – Reklamfilm

  Vad passar bättre att göra folk sugna på bröd, än att visa brödbakning? Gissa om kameramannens mage kurrade av alla härliga dofter i bageriet. I den här filmen har vi valt att bibehålla naturligt ljus och även vissa ljud, för att ge en genuin känsla. Filmen används också som videobanner...

  Läs mer
  Bilfocus Dalarna – Film

  För en bilförsäljare handlar mycket av affären om att få en personlig kontakt, och få kundernas tillit. En bilaffär är en stor grej för de flesta, och det behöver finnas en känsla av trygghet på plats innan kunden slår till. Lösningen: film Genom att använda sig av film nådde Bilfocus...

  Läs mer
  LEAX Group – 3D animation

  Leax Group behövde hjälp med att visualisera en av sina produkter: en drivaxel för lastbilar. Istället för att krångla och plocka isär en hel lastbil gjorde vi en film byggd på rörliga 3D-animationer. Filmen visar var produkten sitter, och dess funktion. 3D är utmärkt för tekniska och otympliga delar som...

  Läs mer
  LEAX Group – Verksamhetsfilm

  Leax Group stod inför en utmaning. De ville kunna beskriva sin verksamhet i Falun för sina kunder på ett enkelt, effektivt och lättförståeligt sätt.  Vi på BananByrån föreslog film som ett utmärk media. Sagt och gjort så tillverkade BananByrån en film som beskriver Leax Groups verksamhet i Falun.  Se filmen...

  Läs mer
  FST-Säkerhet – Film

  FST-Säkerhet ville förmedla ett budskap i ett komprimerat format. Film(!) sa vi. Och här är resultatet. Rörlig media blir allt större i dagens marknadsföring. Detta var även FST-säkerhet medvetna om när de kom till oss. Att vi skulle få hjälpa FST-Säkerhet med en film som beskriver deras verksamhet var därmed...

  Läs mer

  Vilka olika typer av produktioner kan era filmare skapa?

  Beroende på syfte, målgrupp, budget och kanal kan vi skapa filmer av olika komplexitet. Från väldigt enkla produktioner för sociala flöden, till påkostade presentationer med 3D-visualisering och kända speakerröster. Här är några exempel på filmer som vi gör.

  • Företagspresentationer
  • Reklamfilmer
  • Informationsfilmer
  • Mässfilmer
  • Instruktionsfilmer
  • Virala videos för sociala flöden
  • Enklare stillbildsanimationer
  • Animerade filmer
  • Skräddarsydda specialproduktioner – kontakta oss här med din förfrågan

  Fördelar med marknadsföring i rörlig media

  • Det är bra för SEO:n. Genom att lägga din reklamfilm på hemsidan får du besökaren att stanna längre – en väldigt viktig faktor för Googles ranking.
  • Det är bekvämt. Människor undviker helst läsning på nätet om det går. En informationsfilm på din hemsida är välkommen av dina besökare.
  • Det går bättre att förklara med en film än med andra medier. Anledningen är att du kan kombinera olika typer av information: rörlig bild, text, speaker och musik. När dessa olika medier samverkar blir det enklare att förstå. En bild säger mer än 1000 ord, och en film har 30 bilder per sekund.
  • Det är roligare! Det är lätt att ”fastna” framför en riktigt bra filmproduktion.
  • Det väcker förtroende. Prata direkt in i en kamera och få en personlig känsla direkt. Vi har exempel på kunder som lyckats bra med personliga reklamfilmer, där en känsla av att träffa personen på riktigt har förmedlats.
  • Du når nya målgrupper. Genom relaterade sökningar på YouTube kan du hitta nya kunder som egentligen sökt på något annat.
  • Du kan minska kommunikationen. Med rätt information i filmform slipper du återkommande svara på samma frågor. Detta är sant speciellt för instruktionsvideos eller instruktionsfilmer.

  Vad kostar en företagsfilm?

  En av de myter som lever kvar är att filmproduktion är dyrt. Det har aldrig funnits så effektiv teknik för att skapa film som det gör i dag. Sanningen är att du kan få väldigt mycket film för pengarna. Vi har tagit fram några olika paket för företagsfilmer. Perfekt för dig som vill ha reklamfilm till fast pris. Paketen är utformade så att det lönar sig att skapa flera filmproduktioner på samma gång. För mer avancerade filmer som till exempel animerad informationsfilm lämnar vi offert.

  Hjälper ni till med marknadsföringen?

  Vi kan hjälpa dig att annonsera med hjälp av Trueview och Google Ads, och skapa videoannonser för Instagram och Facebook. Om du inte har något YouTube-konto kan vi hjäpa dig att skapa ett, eller så hjälper vi till med hostingen av din video.

  Jag behöver drönarfilmning

  Det ingår i den dagliga verksamheten att filma med drönare. Vi har blivit rejält förtjusta i detta sätt att filma, som ger ett lyft (haha) till vilken video som helst. Det kostar inget extra att filma med drönare – detta är något som vi använder i de flesta av de videos vi skapar åt våra kunder.

  Hjälper ni till med filmmanus?

  Vi tar ett helhetsansvar för din filmproduktion och fixar allt som behövs. Du behöver inte engagera regissör, sminkös, manusförfattare eller något annat. Det går dock att göra väldigt mycket med enkla medel i dag – inget behov av att krångla till det. Och i slutändan handlar det om vad tittaren gör. Precis som i allt annat BananByrån gör är det intäktsfokus som gäller, och samtliga filmer förses med tydliga call to action.

  Vad ingår inom filmproduktion?