Morgondagens Internet kommer att vara krypterad! Läs mer om SSL och HTTPS.

Detta är för er alla som idag har en hemsida/e-handel och fortfarande använder er av HTTP. Det är nu dags att emigrera till HTTPS innan Google Chrome och Firefox ger er en otrevlig överraskning bredvid webbadressen i webbläsarfönstret, ”Inte säker”. Du har säkert hört talas om HTTPS, som är den säkra versionen av HTTP (Hypertext Transfer Protocol). HTTP är det protokollet som används i kommunikationen mellan webbsidor och användare på informationsnätverket WWW, (World Wide Web). Känner du inte till det så har du sannolikt kommit i kontakt med det när du använt din dator för att surfa på nätet. BananByrån har grottat in sig djupt gällande HTTPS och kommer nedan att förklara varför det är så viktigt nu 2017 att installera ett sk. SSL-certifikat för er hemsida.

Med ett SSL certifikat krypteras trafiken mellan användare och webbsidan. Du har säkert varit inne på en hemsida där det står https:// i början av webbadressen. Med certifikatet ges användaren integritet och data som skickas mellan webbplatsen och användaren krypteras. Det hjälper även till att skydda sidan mot attacker, från stora skurkar till små bovar. Hela grundtanken med HTTPS är just säkerhet.

Nu har internets giganter Google, Facebook, Mozilla (Firefox) och Internet Engineering Task Force (IETF), satt sikte på att göra internet säkert genom att webbplatserna ska nyttja HTTPS. Och att du som ägare av en domän ska ha ett SSL-certifikat installerat. HTTP som vi känner idag kommer snart vara ett minne blott. Kanske den största anledningen till detta är att de största webbläsarna, Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge och Safari har bestämt att HTTP/2 kommer bara vara tillgängligt för sidor som nyttjar HTTPS.

Osäkra sidor kommer att missgynnas. De två största webbläsarna Chrome och Firefox (utgör ca 50% av marknaden) har redan börjat missgynna webbplatser som inte har ett certifikat installerat. Användaren varnas av webbläsaren när denne besöker en sida utan HTTPS. En sk. rödflagg visas för kund, ”Inte säker webbplats”. Google bloggade nyligen att dom kommer att lista alla webbplatser som osäkra som inte nyttjar HTTPS.

Som en extra boost för att flytta över från gamla HTTP till att nyttja HTTPS har Google premierat webbplatser som har ett SSL certifikat installerat, genom att öka SEO rankningen för dessa sidor.
Fördelar med ett SSL-certifikat:

  • Morgondagens internet HTTP/2 kräver HTTPS.
  • SEO rankningsboost
  • Få ”grönflagg” av webbläsaren genom SSL
  • Krypterad trafik mellan användare och webbplats
  • Alla iOS appar kommer att kräva HTTPS till servrar
  • Ökad säkerhet för webbplatsen.

Ring oss på BananByrån, 023-131 30, så hjälper vi dig med att installera SSL-certifikat på er hemsida och möter både idag och morgondagen med säkra händer!