Håll din WordPress-sajt uppdaterad

Höj säkerheten på din wordpress-sida

Game over Inkräktare! Det blev en kort strid med total BananDominans mot några av internets fula fiskar, som försökte trycka in ful-kod på några WordPress- hemsidor.

Minskar risken för intrång

Hur har du det med säkerheten på din WordPress-hemsida? Genom att hålla hemsidan uppdaterad mot senaste versionen och ha koll på dina plugins minimerar du risken för intrång. Det är även viktigt att hemsidan ligger på en säker server, och att hemsidan har både en lokal backup och en molnbaserad. Har du inte kunskapen om återställning av backup, borde du släppa det ansvaret till någon som kan. Är du osäker på hur just du har det?  Kontakta oss här om du vill ha hjälp med säkerheten från BananByrån.

Segrande ur striden

BananByrån har idag gått segrande ur striden mot några angripare som försökt installera spamlänkar på några WordPress sidor. Genom att utnyttja en svaghet i gamla versioner av WordPress försökte dessa okända personer injicera ful-kod med syfte att länka vidare genom spam-trafik, som lockade besökare att fylla i olika uppgifter.

Det blev en ojämn strid, där våra vältränade NinjaApor totalt dominerade de stackars angriparna. Vi såg hur de försökt infektera hemsidorna, vi förstärkte försvaret och vi gjorde förebyggande åtgärder. Angriparna hann inte ställa till något, mer än att vi fick en välbehövlig test av vårt säkerhetstänk.

Hur är din säkerhet?

Genom att vi jobbar dagligen med webben och framförallt WordPress, har vi stor vana och är beredda på den här typen av angreppsförsök. Tyvärr är det vanligt med försök till intrång och ”inject”-försök, eftersom WordPress är världens största licensfria CMS.

Här är en länk som visar några av de olika WordPress-svagheter som finns idag

Det är några som NinjaApan behöver ha koll på…

Så kan du skydda din WordPress-sida

Genom att hålla WordPress uppdaterat till senaste versionen minimerar du svagheterna på hemsidan. Se även till att ha ett säkert lösenord, och använd endast plugin från utgivare du litar på. Välj en säker serverlösning, och ta backup ofta.

Det kan vara mycket jobb att hålla sin hemsida säker, något som inte sällan går ut över den egna verksamheten. Vi på BananByrån rekommenderar att du låter oss eller någon annan professionell webbyrå hantera din sajt, så att du kan känna dig säker och samtidigt fokusera på din verksamhet. Kontakta oss här om du vill ha hjälp eller undrar över något.